poluare

Stop Poluare – A fost inventat purificatorul stradal

O companie nemteasca a lansat pe piata un purificator de aer ce poate fi folosit in toate intersectiile oraselor, ori pe arterele marilor orase. Acest purificator se comporta exact ca un magnet, atragand toate noxele din aer.

Aceasta inventie apartine companiei Green Citu Solutions si poarta denumirea de City Tree. Pe ce se bazeaza dispozitivul “Stop poluare” ? Evident are la baza componente organice: muschi si alte plante ce au capacitatea de a absorbi dioxidul de carbon si celelalte impuritati prezente in aer. Sustinatorii proiectului au mentionat ca un astfel de dispozitiv reprezinta practic achivalentul a 275 de copaci.

Un dispozitiv de tipul Stop Poluare ar avea capacitatea de a absorbi pana la 240 de tone de dioxid de carbon pe an. O unitate de absortie ar masura 4 metri inaltime cu 3 metri latime, iar pentru montarea acesteia este nevoie de o suprafata de 3.5 mp. Pe langa beneficiile aduse, compania poate furniza panourile fie cu ecrane led, fie cu acces la internet Wi-Fi, ori chiar statii de incarcare electrica pentru biciclete.

poluare

Green City Solutions informeaza ca fiecare unitate isi ia singura resursele de care are nevoie, de apa si de nutrienti. Mentenanta necesara este de doar cateva ore pe an, putand fi asamblat si dezasamblat in mai putin de opt ore. Pana in omentul de fata, sunt disponibile doua versiuni, una dintre ele fiind dotata si cu o banca pe care locuitorii o pot folosi.

Conform statisticilor, 90% dintre locuitorii oraselor respira un aer poluat. Aproximativ unul din sapte oameni de pe planeta moare din cazua poluarii si a calitatii aerului inspirat.

poluare

In Hong Knog, Paris si Oslo au fost instalate 20 de astfel de panouri. Pretul unui astfel de panou se ridica la 25 000 de dolari.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *