Locuri cu amintiri.

~  SUBCARPATII de CURBURA  ~

     La saramura / Parscov / Bz.

 

 

 

 

Prin amintirea unor locuri !

Pornind de la o fotografie intamplatoare, am ajuns sa ma intreb si totodata sa intreb ?…

Cum este, si care ar fi senzatia atunci cand “zburzi”, ratacind pe astfel de coclauri, cu priviri intamplatoare catre tot ce iti ofera peisajul, pana … catre zari indepartate ? …

Sa va spun, ce am simtit! Ei bine, … multa, multa, bucurie launtrica si o adevarata eliberare de tot ce reprezinta griji cotidiene.

Efectiv nu mai stiam, si nici nu voiam sa mai stiu de nimic.

A fost o eliberare totatala in armonie cu peisajul si cantul acela linistitor al greierilor si al pasarilor, care invaluia totul.

O adevarata magie de detasare totala, cu bucuria momentului, de a fi acolo .

Sunt locuri de poveste cu vechi legende din trecut, sunt totodata … chiar meleagurile natale ale lui Vasile Voiculescu, zugravite cu mult talent si dragoste prin scrierile acestuia.

Merita, zic … sa petreci ceva timp, zabovind si hoinarind prin primavara acestor plaiuri, departe de tumultumul lumii dezlantuite.

Privind catre zari indepartate, unde orizontul Vaii Buzaului se uneste cu cerul, dar stii ca dincolo de tot ce nu se vede, urmeaza si este inima acestui minunat tinut.

Orasul unde se merge cu mic si mare, pentru diferite motive ale vietii fiecarui locuitor de pe intreg intinsul, acestui Taram de la Curbura Carpatilor.

Iata dar o mica prezentare a acestui oras, prin prisma unei viziuni personale.

BUZAU / Resedinta Judetului cu acelasi nume.

Dincolo de toata aceasta prezentare, sa ma reintorc la plaiurile copilariei, meleaguri de legenda asa cum spuneam mai devreme, ilustrate cu multa maestrie in scrierile si poezia, lui Vasile Voiculescu.

Asadar, si acum ca si in trecut, aici descoperi un farmec aparte din linistea locului acesta, cutreierand salbaticia coclaurilor, a padurilor si a crangurilor razlete.

Aventura amintirilor unor peripetii din trecut imi vin in minte si ma bucur ca mi-a fost dat sa cunosc atat de bine toate aceste locuri. Sunt locuri de unde am plecat de multa vreme, locuri de care mi-a placut todeauna sa povestesc si totodata, aceleasi locuri pe care si azi le gasesc la fel de minunate si pline de pitoresc.

Daca ar fi sa povestesc cate sunt de spus, ar fi mult prea mult si nu stiu cati ar avea curiozitatea si rabdarea sa citeasca, asa ca ma rezum in a povesti cumva mai mult prin aceste clipuri si imagini, care sa ofere privitorului din farmecul acestui loc.

Cu timpul insa, poate am sa revin cu povestiri si noi imagini, cu si despre toate aceste locuri de pe Valea Buzaului, in Subcarpatii de Curbura.

Priviti si va minunati ! Cum ar fi sa fii doar tu si natura, ratacind prin acest peisaj cu bucuria unui nou inceput, al unei minunate dimineti de mai … 🙂

MULTUMESC !

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Despre Ion Nelu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *