Dragaica

Dragaica Buzau – cel mai vechi targ din Muntenia

Dragaica de la Buzau este cel mai vechi targ din Muntenia care se mai tine in prezent. Targul s-a deschis sambata si timp de 15 zile peste 100 de artisti vor evolua pe scena special amenajata. Trebuie sa mentionam si cele 20 de instalatii de agrement si peste 40 de mestesugari din toate zonele tarii care isi vor prezenta produsele.

“Din timpuri imemoriale Dragaica s-a numit ‘Targul dintre tari’, unde, in perioada verii, isi dadeau intalnire producatori si comercianti din cele trei tari romane, aceasta este cea mai importanta marca locala a Buzaului, iar acest avantaj trebuie transpus intr-o noua viziune adaptata epocii”, a declarat primarul municipiului Buzau, Constantin Toma.

 

dragaica

Sarbatoarea de Sanziene, sau Dragaica, tinuta pe 24 Iunie, este una dintre cele mai cunoscute si indragite evenimente prilejuite o data cu venirea verii. Totodata, sarbatoarea marcheaza si venireaverii agrare.

Targul de Dragica va avea loc in perioada 10-24 Iunie 2017, cu program de funtionare intre 10:00 si 24:00. Programul de aprovizionare este intre orele 06:00 si 08:00.

Taxa de intrare este una modica, si consta in 1 Leu/persoana.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *